Erilaisia polkuja ammattiin -tapahtuma

Päivitetty: 18. marras 2019


Hyvä fiilis” oli lause, joka toistui monessa Erilaisia polkuja ammattiin -tapahtuman palautelapussa. 30. lokakuuta järjestetty Vetovoimalan tilaisuus sai paljon kiitosta. Stadin ammatti- ja aikuisopiston tiloissa pidetty tapahtuma oli suunnattu nuorille ja aikuisille, jotka kaipaavat erityistä tukea matkallaan kohti työelämää sekä heitä ohjaaville tahoille.


Hattulantien toimipisteen juhlasalissa oli lukuisa määrä esittelijöitä. Kojuilla oli tarjolla kattavaa infoa, mutta myös pientä toimintaa ja herkkuja. Aiheet käsittelivät muun muassa työelämää, oppimisvaikeuksia, nuorten työpajoja, vapaa-ajan tukea ja palveluita sekä työllisyyden edistämiseen auttavaa kuntoutusta. Erilaiset oppimiseen vaikuttavat seikat oli otettu monipuolisesti huomioon. Työllistymiseen erityistä tukea tarvitseville oli tarjolla muun muassa Helsingin kaupungilta Tuetun työllistymisen palvelu ja esimerkiksi SPR tarjosi suomen kieltä vasta opiskeleville kotoutumista tukevaa toimintaa, verkostoja ja kontakteja. Eri opistot, kuten Live, Omnia, Stadin ammattiopisto, Luovi ja Spesia esittelivät ammattiin valmistavia opintojaan, räätälöitynä opiskelijan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Nuorisotakuutalossa puolestaan tarjotaan oleskelutiloja sekä matalan kynnyksen palveluita kuten työhönvalmennusta, opinto-ohjausta tai keskusteluapua 15–29-vuotiaille nuorille.

Läpi tapahtuman jokaisella pisteellä parveili ahkerasti vierailijoita. Aiheet tuntuivat kiinnostavan monia. Iloinen kävijäkunta koostui monipuolisesti eri ikäisistä ja eri taustoista tulevista osallistujista, joista jokaiselle löytyi jotakin kiinnostavaa ja uutta. Kaiken kaikkiaan vierailijoita oli jopa yli 300, mikä oli järjestäjillekin positiivinen yllätys.Kun kierroksen lopuksi pyysimme palautetta kävijöiltä, todella moni halusi jakaa hyvät tunnelmansa ja tarttui kynään sekä värikkäisiin muistilappuihin. Takaseinälle kerääntyi nopeasti ensisijaisesti myönteistä palautetta, ja moni kävijä kertoi hyötyneensä saamastaan tiedosta sekä koki saaneensa eväitä ja intoa tulevaisuuteen – niin nuoret kuin ohjaajatkin. Jotkut kirjoittivat paikalla heränneistä haaveistaan, ja toiset olivat oivaltaneet aivan uusia asioita. Muutama jakoi toiveensa paperille asti: tällaista toimintaa lisää tulevaisuudessakin!


Kuvassa vetovoimaisia hankkeen työntekijöitä, jotka mahdollistivat tapahtuman!
Tämän tekstin teimme me: Tarina-pajalaiset Kullervonkadulta

"Eniten tarvitsemme elämässä ihmistä, joka rohkaisee meitä tekemään sen, minkä osaamme."
- Ralph Waldo Emerson